Kövér László honlapja
     
Menü
     
Törpe Cochin
     
Tenyésztői Linkek
     
Hasznos Linkek
     
Díszgalambokról
Díszgalambokról : Vitaminok,ásványi anyag készítmények

Vitaminok,ásványi anyag készítmények

  2010.03.15. 20:26


Vitaminok

A vitaminok a galambok számára is nélkülözhetetlen vegyületek.
Hiánybetegségek megelőzésére, gyógykezelésére, az immunrendszer és a szervezet általános erősítésére adjuk őket, pl. fertőző megbetegedések esetén az alapterápia kiegészítéseként. Nem nélkülözhetőek a versenyekre-kiállításokra való felkészítésben, illetve a hazatérés után sem. Tervszerű adásuk nélkül ne számítsunk jó szaporodási mutatókra se.
A reptetések előtti vitaminbevitellel óvatosan bánjunk, mivel a vitaminok átmenetileg vizet kötnek le a szervezetben, ami miatt a galamb túlsúlyossá válhat.
A rendszeres vitaminbevitel elengedhetetlen, de a túl gyakori vitaminadagolástól óvakodni kell. Hosszabb időn keresztül (kúraszerűen) naponta csak indokolt esetben adjunk vitamint, pl. betegség, vitaminhiányos állapot, tartós stressz alatt, vagy például a tenyészidőszak környékén, egyébként elegendő heti 1-2 alkalommal adni vitamint. A túlzott adagolással megzavarhatjuk a szervezet anyagcseréjét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy sok kórokozónak is szüksége van vitaminokra - ezért a fölös vitaminbevitellel a kórokozókat erősítjük.
A rendszeres, heti 1-2 alkalommal történő adagoláshoz használjunk minél többféle vitamint tartalmazó (multivitamin) készítményeket. Speciális célokra (pl. tenyészidőszak) válasszunk speciális készítményeket, melyek az akkor szükséges hatóanyagokat nagyobb mennyiségben tartalmazzák – például a tenyészidőszak körül a szelént, E-, D3-vitamint és karotint is tartalmazó szereket. Ha nem találunk olyan készítményt, amely mindegyik, szerintünk szükséges hatóanyagot tartalmazza, akkor kombinálhatjuk is őket, azonban vigyázzunk a túladagolásra – ilyenkor vagy felváltva alkalmazzuk őket, vagy egyszerre, de akkor fél-fél adagban,

Aniszelén E forte oldat
Szelén és E-vitamin tartalmú, igen jó ár-érték arányú készítmény. Könnyen és biztosan hasznosul a szervezetben.
A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban.
Hiányukban rendkívüli módon rosszabbodnak a szaporodási mutatók; hiányuk ezen túlmenően szívizom- és vázizom-elfajulást okoz, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban minden párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk.
Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén könnyen túladagolható! Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.

Avipharm oldat
Aminosavakat, elektrolitokat, B-vitaminokat és szőlőcukrot tartalmazó készítmény.
Erősít, védi a májat, mely különösen antibiotikumos kezelések esetén jótékony hatású.
Használata különösen ajánlott a növekedés időszakában, valamint a vedlés idején. Versenyek után segíti a gyors regenerálódást.
Adagolás: 2 evőkanál / 1 liter ivóvíz.

Chicktonik oldat
Igen összetett készítmény, mely nagyon sokféle vitamint, aminosavat, nyomelemet, valamint vasat is tartalmaz.
Ideális fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, erősíti az immunrendszert.
Elősegíti a vérképzést, ezért különösen vérveszteséggel járó állapotok (férgesség, kokcídiózis) után igen hasznos az adása.
Adagolás: 1-2 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5-7 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal

Ekodiár plusz oldat
Sokféle gyógynövényt tartalmazó, természetes alapanyagú készítmény. Erősíti az immunrendszert, és az egész szervezetre jótékony hatással van. Jó hatású lehet a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát megnövelheti. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos.
Tapasztalatok szerint illóolajtartalmánál fogva rendszeres adása visszaszorítja a külső parazitákat is! Igen hasznos segítség lehet növendék állatok felnevelése során is. Mivel tömény oldat, a szokásosnál több vízhez kell keverni, ezért kiadós is.
Adagolás: 1,5 - 3 ml / 10 liter ivóvíz. A kisebb adagban megelőzésre használjuk, ilyenkor hosszabb ideig is adhatjuk minden nap. A nagyobb adagot néhány napig egyfolytában, vagy hetente 1-2 alkalommal adjuk.

Ekovit forte oldat  
Speciális összetételű, gyógynövények illóolajos hatóanyagait tartalmazó készítmény, komplett vitamin-kiegészítéssel. Számos nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, az emésztést, a
táplálóanyagok, vitaminok és nyomelemek felszívódását. Fertőző betegségek (különösen emésztőszervi és légzőszervi kórképek) kezelésének kiegészítőjeként hatékonyan pusztítja a kórokozó baktériumokat. Mivel ezen túlmenően májvédő hatása is van, erősen javasolt alkalmazása antibiotikumos kezelések alatt és után.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen néhány napon keresztül, illetve egész éven át hetente 1-2 alkalommal. A megadott adagot ne lépjük túl, mert akkor a hasznos bélbaktériumokat is erősen megritkíthatja, különösen antibiotikumos kezeléssel együtt.
 
Fokhagymaolaj + A D3 E vitamin
Zsíroldékony vitaminokkal dúsított fokhagymakivonat. A fokhagymának sok jó tulajdonsága van, kedvező hatású az immunrendszerre és a vérkeringésre, alkaloidjai pusztítják a kórokozó baktériumokat, azonban ritkítják a bélflóra hasznos baktériumait is. Ezért ne adjunk fokhagymát túl nagy mennyiségben és túl gyakran.
Versenyidőszakban a hét második felében már ne alkalmazzuk. A vedlés alatt is óvatosan adjuk, mert a bélflóra megbolygatásával ronthatja a tápanyagok felszívódását, amelynek negatív hatása lehet az új tollazatra.
Adagolás: 1 evőkanál / 1 kg takarmányra keverve.

Gervit-w
Teljes értékű vitaminkombináció, a galambok számára szükséges összes vitamint tartalmazza.
Májvédő anyagokat is tartalmaz. Különösen jó hatású versenyidőszakban, illetve a tenyészidőszak alatt.
Kiállítása időszakban a galambokat fitté, üdévé teszi.
A tollváltás alatt is javasolt az adása.
Adagolás: 5 ml / liter ivóvíz. Versenyidőszakban és tenyészidőszakban hetente kétszer, különben – akár egész éven át - heti egy alkalommal. Betegségek idején és a lábadozás alatt heti 4-5 alkalommal is adható.

Jolovit oldat
Karotint is tartalmazó multivitamin készítmény.
Magas karotin, D3 és E vitamin tartalmánál fogva különösen a tenyészidőszak alatt és az azt megelőző hetekben javasolt az adása.
Adagolás: 1 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5 napig egyfolytában, havonta egyszer vagy kétszer.
 
Kapuvit-B oldat 
B-vitaminokat tartalmaz könnyen hasznosítható formában.
Alkalmazható teljesítményfokozásra, a védőoltások hatásának növelésére és betegségek alatt a lábadozás elősegítésére.
Adagolás: 5 ml / liter ivóvíz, általában heti egy alkalommal. Versenyidőszakban heti két alkalommal adhatjuk, a gyártó javaslata szerint hétfőn és pénteken.
 
Lisovit-R combi
Lizozim tartalmú multivitamin készítmény. A lizozim természetes baktériumellenes enzim. Nem, ezért nincs káros mellékhatása a galamb szervezetére nézve, viszont kitűnő baktériumellenes hatással rendelkezik.
A készítményt használhatjuk stresszhatások kivédésére, fertőző betegségek megelőzésére, illetve gyógykezelések kiegészítésére. Igen jó ár-érték arányú készítmény.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz, hetente 2 alkalommal. Langyos, kézmeleg vízben kell feloldani.

Mumm
Könnyen hasznosítható, energiát adó szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok keveréke. Kifejezetten szállógalamboknak javasolt, a versenyidőszak alatt.
Energiával tölti fel a szervezetet, C-vitamin tartalma pedig segít elviselni a stresszt, illetve védi az izomsejteket.
Adagolás: 10 gramm / 1 liter ivóvíz. Verseny előtt 2-3 napig adjuk, valamint a megérkezés napján és az azt követő napon.

Promotor oldat
Összetett készítmény, a galamb számára szükséges vitaminokat és aminosavakat tartalmazza, könnyen felszívódó, jól értékesülő formában.
Javasolt fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, a szaporodási folyamatokat, a vedlést. Erősíti az immunrendszert.
Adagolás: 1 g / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen 3-5 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal. Ne hagyjuk sokáig állni a vízben, mert különösen melegben intenzív szaga lesz.
 
Reaszelén combi
Összetétele, javallata és alkalmazása ugyanaz, mint a Lisovit-R combié, de ez a készítmény szelént is tartalmaz. Ezért alkalmazásakor más szeléntartalmú készítményt nem szabad adni a galamboknak.
Gazdaságos készítmény.
Rendszeresen, hetente 1, legfeljebb 2 alkalommal adjuk, egész éven át, illetve más szelén tartalmú készítményekkel váltogatva.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz. Langyos, kézmeleg vízben oldjuk fel.

Selen pet kapszula
Igen jó összetételű, koncentrált tengeri halolajból és sörélesztőből készült szer, amely szelénnel és E-vitaminnal van dúsítva. Bár a galamb nem szerepel a készítmény törzskönyvében, ilyen összetételű galambkészítmény nincs forgalomban, ezért kitűnő hatása miatt ajánlható galamboknak is.
Immunerősítő, porc- és ínszalag regeneráló, szív- és vázizomvédő, stresszellenes készítmény. Legkiválóbb tulajdonságait talán a szaporodási időszakhoz kapcsolódóan mutatja – igen jó hatású kúraszerű alkalmazása a párosítást megelőzően. Ilyenkor több héten keresztül adhatjuk.
Alkalmazás: Egy kapszula fél kilogramm takarmányhoz elegendő. A kapszulát óvatosan kiszúrjuk vagy felvágjuk, és olajos tartalmát a takarmányon szétcsöpögtetjük, majd nagyon alaposan összekeverjük. Mivel kis térfogatú adagról van szó, a takarmányra való rákeverés előtt megfelelő mennyiségű fokhagymaolajjal elkeverhetjük.
Alkalmazásakor egyéb szeléntartalmú szert ne használjunk!

Taubenfit-E 50
Szelén és E-vitamin tartalmú készítmény, ami jól hasznosul a szervezetben. A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban. Hiányukban rosszabbodnak a szaporodási mutatók, valamint szívizom- és vázizom-elfajulás jelentkezik, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 5 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban minden párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk. Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén könnyen túladagolható. Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.
 
Vetri-DMG
A dimetilglicin - más néven B-15 vitamin vagy pangamátsav - újabban használatos szer, mely rendkívül sok ponton támogatja a szervezetet.
Kifejezett immunrendszer erősítő hatása miatt különösen ajánlott vírusos (circovírus, adenovírus) megbetegedések esetén, mivel ilyenkor amúgy is szűkös a bevethető fegyverkészletünk. Sok, reménytelennek látszó vírusos esetben segített már.
Más fertőző betegségek kiegészítő terápiájára is kitűnő, csakúgy, mint stresszhatások kivédésére, a szívműködés és a vérkeringés fokozására. Védi a májat, fokozza a teljesítményt.
Nagyon hasznos, ha védőoltásokkal párhuzamosan adjuk, mert növeli a vakcinázások hatékonyságát.
Adagolás: 1 csepp 10 dekagramm élősúlyra, naponta 1-2-szer, közvetlenül csőrbe vagy táplálékra cseppentve

Vitaminas TT+ por
Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó por, jó mikroelem összetétellel.
Stresszoldó, immunerősítő, sópótló, vitaminpótló készítmény.
Közvetlenül versenyek után itatva is igen jó hatású.
Adagolás: 1 gramm / 1-2 liter ivóvíz, kúraszerűen 3-8 napig, vagy hetente 1-2 alkalommal.

Biergiest sörélesztő por
A sörélesztő nagy biológiai értékű készítmmény, gazdag B-vitaminokban, valamint a szervezet fehérjéinek felépítéséhez szükséges anyagokban. A növekedés, illetve lábadozás idején különösen jó hatású, mivel több ponton támogatja a szervezet anyagcseréjét.
Idegrendszeri tünetekben is jelentkező betegségek (paramyxovírus, mérgezések) kiegészítő kezelésénél is alkalmazhatjuk.
Antibiotikumos kúrák alatt és környékén nem szabad adni!
Nem adható ampróliumos kezelés alatt és közvetlenül utána sem!
 

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok, vagyis a különböző szervetlen sók, makro-, mikro- és nyomelemek felvételére a galamboknak is folyamatosan szükségük van.
A takarmányok beltartalmi értékei az egyoldalú műtrágyázás miatt erősen lecsökkentek, vagyis már nem tartalmazzák elegendő mennyiségben azokat az ásványi anyagokat, amelyeket régebben tartalmaztak, és amelyekre az állati szervezeteknek elengedhetetlen szüksége van.
Makroelemeknek nevezzük azokat az elemeket, amelyekből viszonylag nagy mennyiségben van szüksége a szervezetnek. A galambok vonatkozásában leginkább a kalcium, a foszfor és a magnézium hiánya, illetve túladagolása szokott problémákat okozni. A mikroelemek és a nyomelemek onnan kapták nevüket, hogy környezetünkben és az élő szervezetekben a többi elemhez képest kis vagy nagyon kis mennyiségben vannak jelen. Ennek ellenére az élet normális menetéhez elengedhetetlenül fontosak, elégtelen mennyiségük megbetegedést, hiányuk elhullást okoz.
Az ásványi sók, elektrolitok iránti igény a hosszan tartó repülések során különösen megemelkedik, ezért megérkezéskor gyorsan pótolnunk kell ezeket - ilyenkor nem szabad csak tiszta vizet adni a galambnak. A reptetések előtti sóbevitellel azonban vigyáznunk kell, mivel a sok só sok vizet köt le a szervezetben, így a galamb túlsúlyossá válik.
A szervezet ásványi anyag vesztesége a hányással, hasmenéssel járó betegségek esetén igen nagy lehet. Ilyenkor a túlzott mennyiségben távozó víz sok sót visz magával a szervezetből. Ha ilyenkor csak a vizet pótoljuk, a szervezet sóháztartása hamar felborul.
 
Aniszelén E forte oldat
Szelén és E-vitamin tartalmú, 50 liter ivóvízhez elegendő, igen jó ár-érték arányú készítmény. Könnyen és biztosan hasznosul a szervezetben.
A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban.
Hiányukban rendkívüli módon rosszabbodnak a szaporodási mutatók; hiányuk ezen túlmenően szívizom- és vázizom-elfajulást okoz, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban minden párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk.
Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén könnyen túladagolható. Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.

Avipharm 1000 ml oldat     6.440.- Ft
Aminosavakat, elektrolitokat, B-vitaminokat és szőlőcukrot tartalmazó készítmény.
Erősít, védi a májat, mely különösen antibiotikumos kezelések esetén jótékony hatású.
Használata különösen ajánlott a növekedés időszakában, valamint a vedlés idején.
Versenyek után segíti a gyors regenerálódást.
Adagolás: 2 evőkanál / 1 liter ivóvíz.

Blitzform
Jód- vas- és nyomelem tartalmú oldat.
A jód az anyagcsere-folyamatokban játszik meghatározó szerepet, illetve kulcsszerepe van a hibátlan tollazat kialakulásában. Versenygalambok elégtelen jódellátása ezért a repülési teljesítmény több okból bekövetkező csökkenését okozza.
A szép tollazat kialakításához természetesen a díszgalambok sem nélkülözhetik. Tenyészállatoknak is javasolt az adása.
A vas a vérképzésben játszik elengedhetetlen szerepet. Vashiányos – vérszegény - galamb biztosan nem fog jól repülni vagy kiállításon meggyőzően szerepelni, fogékony lesz a betegségekre is stb. Parazitás megbetegedések, elsősorban bélférgesség, kokcídiózis, valamint vérszívó tetvek, atkák stb. vérszegénységet okozhatnak. Mikroelemek hiánya is okozhatja. Heveny vérszegénységet és elhullást okozhat a véralvadást gátló szerek (egér- vagy patkányméreg) véletlen felvétele. Az ilyen betegségek utókezelésekor vagy gyanújakor mindig adjunk vastartalmú készítményt is, így pl. Blitzformot.
Adagolás: Általános adagja 1 ml/ 1 liter ivóvíz. A versenyidőszakban hetente 5 napig adjuk, a versenynapok kivételével. A tenyészidőszakban és a vedlési időszak alatt hetente két alkalommal adjuk. Ezen időszakokon kívül egész éven át adhatjuk heti egy alkalommal az ivóvíz fertőtlenítése és nyomelem-pótlás céljából.

Chevi-fit
Szőlőcukor- és ásványianyag tartalmú szer. Elsősorban a versenyek utáni megérkezéskor javasolt az adása, mert gyorsan pótolja az elhasznált energia és ásványi anyagok egy részét. Jó hatású hasmenéses betegségek kiegészítő kezelésére is, mivel gyorsan pótolja a hasmenés során elvesztett sókat, ásványi anyagokat.
Alkalmazás: 40 ml / liter ivóvíz. Postagalamboknak a megérkezés napján. Hasmenéses esetekben néhány napig, betegségekből való lábadozáskor 5-8 napig. Díszgalamboknak a kiállítás előtt és után 2-2 napig.
 
Chicktonik oldat
Igen összetett készítmény, mely nagyon sokféle vitamint, aminosavat, nyomelemet, valamint vasat is tartalmaz.
Ideális fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, erősíti az immunrendszert.
Elősegíti a vérképzést, ezért különösen vérveszteséggel járó állapotok (férgesség, kokcídiózis) után igen hasznos az adása.
Adagolás: 1-2 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5-7 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal.

Crea power por
Creatin és glutamin tartalmú por, amely nyomelemeket is tartalmaz. A repüléshez szükséges izmokat erősíti, növeli az inak tapadását, biztosítja a nagy izommunkához való energiát, illetve a saját energiakészletek jobb hozzáférését. Fokozza a rövid- és a hosszú távú repülési teljesítményt is.
Adagolás 20 galambra számolva: A versenyszezon kezdetén a feltöltő adag napi 2 x 5 gramm, takarmányra keverve. A versenyidőszak alatt a fenntartó adag a reptetések előtt napi 2 x 2,5 gramm, három napon át.

Ekovit forte
Speciális összetételű, gyógynövények illóolajos hatóanyagait tartalmazó készítmény, komplett vitamin-kiegészítéssel. Számos nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, az emésztést, a
táplálóanyagok, vitaminok és nyomelemek felszívódását. Fertőző betegségek (különösen emésztőszervi és légzőszervi kórképek) kezelésének kiegészítőjeként hatékonyan pusztítja a kórokozó baktériumokat. Mivel ezen túlmenően májvédő hatása is van, erősen javasolt alkalmazása antibiotikumos kezelések alatt és után.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen néhány napon keresztül, illetve egész éven át hetente 1-2 alkalommal. A megadott adagot ne lépjük túl, mert akkor a hasznos bélbaktériumokat is erősen megritkíthatja, különösen antibiotikumos kezeléssel együtt.

Mumm 250 g por 
Könnyen hasznosítható, energiát adó szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok keveréke. Kifejezetten szállógalamboknak javasolt, a versenyidőszak alatt. Energiával tölti fel a szervezetet, C-vitamin tartalma pedig segít elviselni a stresszt, illetve védi az izomsejteket.
Adagolás: 10 gramm / 1 liter ivóvíz. Verseny előtt 2-3 napig adjuk, valamint a megérkezés napján és az azt követő napon.

Reaszelén combi
Összetétele, javallata és alkalmazása ugyanaz, mint a Lisovit-R combié, de ez a készítmény szelént is tartalmaz. Ezért alkalmazásakor más szeléntartalmú készítményt nem szabad adni a galamboknak.
Gazdaságos készítmény.
Rendszeresen, hetente 1, legfeljebb 2 alkalommal adjuk, egész éven át, illetve más szelén tartalmú készítményekkel váltogatva.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz. Langyos, kézmeleg vízben oldjuk fel.

Selen pet kapszula
Igen jó összetételű, koncentrált tengeri halolajból és sörélesztőből készült szer, amely szelénnel és E-vitaminnal van dúsítva. Bár a galamb nem szerepel a készítmény törzskönyvében, ilyen összetételű galambkészítmény nincs forgalomban, ezért kitűnő hatása miatt ajánlható galamboknak is.
Immunerősítő, porc- és ínszalag regeneráló, szív- és vázizomvédő, stresszellenes készítmény. Legkiválóbb tulajdonságait talán a szaporodási időszakhoz kapcsolódóan mutatja – igen jó hatású kúraszerű alkalmazása a párosítást megelőzően. Ilyenkor több héten keresztül adhatjuk.
Alkalmazás: Egy kapszula fél kilogramm takarmányhoz elegendő. A kapszulát óvatosan kiszúrjuk vagy felvágjuk, és olajos tartalmát a takarmányon szétcsöpögtetjük, majd nagyon alaposan összekeverjük. Mivel kis térfogatú adagról van szó, a takarmányra való rákeverés előtt megfelelő mennyiségű fokhagymaolajjal elkeverhetjük.
Alkalmazásakor egyéb szeléntartalmú szert ne használjunk!

Taubenfit-E 50 oldat
Szelén és E-vitamin tartalmú készítmény, ami jól hasznosul a szervezetben. A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban. Hiányukban rosszabbodnak a szaporodási mutatók, valamint szívizom- és vázizom-elfajulás jelentkezik, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 5 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban minden párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk. Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén könnyen túladagolható. Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.

Veyxal antilax por
Szőlőcukrot, banánlisztet, lenmaglisztet, élesztőt, tejport, szentjánoskenyérmag-lisztet, zablisztet, májvédő anyagokat, ásványi sókat és immunglobulinokat tartalmazó keverék. Bélnyugtató, immunrendszer erősítő, emésztést segítő és sópótló. Igen jó hatású bélgyulladásos, hasmenéses folyamatok kiegészítő kezelésére, az immunrendszer erősítésére, energia- és sópótlásra.
Adagolás: 1-2 evőkanál por 1 liter langyos vízbe elkeverve vagy 1 kg takarmányra rákeverve.
Adhatjuk egyedileg is, akkor kicsit töményebb oldatot készítsünk.

Vitaminas TT+ por
Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó por, jó mikroelem összetétellel. Stresszoldó, immunerősítő, sópótló, vitaminpótló készítmény. Közvetlenül versenyek után itatva is igen jó hatású.
Adagolás: 1 gramm / 1-2 liter ivóvíz, kúraszerűen 3-8 napig, vagy hetente 1-2 alkalommal.

 

     
Elérhetőség

Kövér László

4900 Fehérgyarmat Bartók Béla út 48 

Email:kover.laszlo78@freemail.hu

Mobil:06/20 274-6364

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Tartalom

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!