Kövér László honlapja
     
Menü
     
Törpe Cochin
     
Tenyésztői Linkek
     
Hasznos Linkek
     
Díszgalambokról
Díszgalambokról : Gyógyteák,teljesítményfokozók és fertőtlenítőszerek

Gyógyteák,teljesítményfokozók és fertőtlenítőszerek

  2010.03.15. 20:39


Immunrendszer erősítő gyógyteák, tinktúrák

Jótékony hatásuk sokrétű. Általánosságban erősítik az immunrendszert, de speciális hatásiak is lehetnek.
Így például visszaszorítják a bélben megbújó káros baktériumokat és parazitákat, így a coccidiumokat is. A bélrendszer vérellátását fokozzák, ezáltal hatékonyabbá és könnyebbé teszik az emésztést. Ez nagy előny, mert ha a galamb kevesebb energiát fordít az emésztésre, több energiája marad a repülésre, szaporodásra, vedlésre stb. Általában a légutakra is kedvező, tisztító hatással vannak.
A gyógyteák és kivonatok kitűnő nyom- és mikroelem források, így segítik az immunrendszer működését. Sok közülük a teljesítményt is fokozza, és nagyon jó hatásúk a szaporodásra is.
Igen jó szolgálatot tesznek a vakcinázások idején is: támogatásukkal növekedik a védőoltások hatékonysága, a védelem foka és tartóssága is emelkedik.
Túlzásba vitt használatuk megterhelő lehet a szervezetre (máj, hasznos bélflóra) nézve, ezért csak a javasolt adagban és ideig alkalmazzuk őket!
 
Tea for champions
Ne kevesebb, mint húsz különböző fajtájú gyógynövényt tartalmaz. Kiadós, jó ár-érték arányú.
Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, tisztítja a légutakat, és ginseng-tartalmánál fogva emeli a teljesítményt.
Adagolás: heti 1-2 alkalommal itassuk. Ne készítsünk belőle túl tömény teát, különösen, amíg meg nem szokták az ízét a galambok. 1 liter forró vízbe szórjunk 1-2 teáskanálnyi tealevelet, majd az edényt letakarva hagyjuk langyosra hűlni, és csak aztán szűrjük le.

Vetri-DMG 30 ml 
A dimetilglicin újabban használatos szer, mely rendkívül sok ponton támogatja a szervezetet.
Kifejezett immunrendszer erősítő hatása miatt különösen ajánlott vírusos (circovírus, adenovírus) megbetegedések esetén, mivel ilyenkor amúgy is szűkös a bevethető fegyverkészletünk. Sok, reménytelennek látszó vírusos esetben segített már.
Más fertőző betegségek kiegészítő terápiájára is kitűnő, csakúgy, mint stresszhatások kivédésére, a szívműködés és a vérkeringés fokozására. Védi a májat, fokozza a teljesítményt.
Nagyon hasznos adagolása védőoltásokkal párhuzamosan, mert növeli a vakcinázás hatékonyságát.
Adagolás naponta 1-2-szer, közvetlenül csőrbe vagy táplálékra cseppentve.

Superliv
Gyógynövény-kivonat.
Immunrendszer-erősítő, májvédő, teljesítményjavító.

Livimun oldat   
Tinktúra. Elsősorban az immunrendszer erősítésére használjuk, de az egész szervezetet is erősíti.
Igen jó hatású a vakcinázások idején adni. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos.
Adagolás: 10 ml / liter víz, néhány napon keresztül.
 

Teljesítményfokozók

Az alább bemutatott készítményeknek kifejezett teljesítményfokozó hatása van - bár más-más elven és módon hatnak a galamb szervezetére és teljesítményére.

Blitzform
Jód- vas- és nyomelem tartalmú oldat.
A jód az anyagcsere-folyamatokban játszik meghatározó szerepet, illetve kulcsszerepe van a hibátlan tollazat kialakulásában. Versenygalambok elégtelen jódellátása ezért a repülési teljesítmény több okból bekövetkező csökkenését okozza.
A szép tollazat kialakításához természetesen a díszgalambok sem nélkülözhetik. Tenyészállatoknak is javasolt az adása.
A vas a vérképzésben játszik elengedhetetlen szerepet. Vashiányos – vérszegény - galamb biztosan nem fog jól repülni vagy kiállításon meggyőzően szerepelni, fogékony lesz a betegségekre is stb. Parazitás megbetegedések, elsősorban bélférgesség, kokcídiózis, valamint vérszívó tetvek, atkák stb. vérszegénységet okozhatnak. Mikroelemek hiánya is okozhatja. Heveny vérszegénységet és elhullást okozhat a véralvadást gátló szerek (egér- vagy patkányméreg) véletlen felvétele. Az ilyen betegségek utókezelésekor vagy gyanújakor mindig adjunk vastartalmú készítményt is, így pl. Blitzformot.
Adagolás: Általános adagja 1 ml/ 1 liter ivóvíz. A versenyidőszakban hetente 5 napig adjuk, a versenynapok kivételével. A tenyészidőszakban és a vedlési időszak alatt hetente két alkalommal adjuk. Ezen időszakokon kívül egész éven át adhatjuk heti egy alkalommal az ivóvíz fertőtlenítése és nyomelem-pótlás céljából.

Chevi-duran
L-carnitin és B-vitamin tartalmú készítmény. Fokozza a repülési teljesítményt, erősíti a szívizom és a vázizmok munkáját. Kitartóbbá teszi ezeket a szerveket.
Igen hasznos a szaporodást elősegítő hatása is, ilyenkor a tenyészidőszakban hetente többször, több héten keresztül, de egyszerre csak kis mennyiségekben adjuk.
Adagolás: Versenyidőszakban: versenyek előtt 1, maximum 2 napig adagolva, 10 ml / liter ivóvíz adagban. Tenyészidőszakban hetente 2-3 alkalommal, 1-2 ml / liter ivóvíz adagban.

Crea power
Creatin és glutamin tartalmú por, amely nyomelemeket is tartalmaz. A repüléshez szükséges izmokat erősíti, növeli az inak tapadását, biztosítja a nagy izommunkához való energiát, illetve a saját energiakészletek jobb hozzáférését. Fokozza a rövid- és a hosszú távú repülési teljesítményt is.
Adagolás 20 galambra számolva: A versenyszezon kezdetén a feltöltő adag napi 2 x 5 gramm, takarmányra keverve. A versenyidőszak alatt a fenntartó adag a reptetések előtt napi 2 x 2,5 gramm, három napon át.

Fullspeed
Hétféle gyógynövényből készült ginzengtartalmú kivonat. Többletenergiát és jobb energiafelhasználást biztosít a szervezetnek, így fokozza a repülési kedvet és sebességet.
Adagolás: 10- 15 csepp / liter ivóvíz.

Livimun
Négyféle gyógynövényt, közöttük ginzenget is tartalmazó kivonat, tinktúra. Elsősorban az immunrendszer erősítésére használjuk, de az egész szervezetre jótékony hatással van. Jó hatású a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát nagymértékben megnöveli. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos. Az anyagcsere fokozásával fokozza a versenyteljesítményt is.
Adagolás: 10 ml / liter ivóvíz, néhány napon keresztül.

Mucogo orrcsepp
Erős légút-tisztító hatású, természetes alapanyagú készítmény. Versenyek előtt egy nappal adva megemeli a belélegezhető levegő mennyiségét, ezáltal növeli a repülési teljesítményt. Légúti megbetegedések esetén kitűnő kiegészítő kezelés az antibiotikum kúra mellett.
Adagolás: A galamb fejét kissé megemelve, 1-1 csepp az orrnyílásokba cseppentve. A becseppentés után 1-2 percig tartsuk meg a galamb fejét, hogy ne tudja kirázni a gyógyszert.

Mumm
Könnyen hasznosítható, energiát adó szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok keveréke. Kifejezetten szállógalamboknak javasolt, a versenyidőszak alatt. Energiával tölti fel a szervezetet, C-vitamin tartalma pedig segít elviselni a stresszt, illetve védi az izomsejteket.
Adagolás: 10 gramm / 1 liter ivóvíz. Verseny előtt 2-3 napig adjuk, valamint a megérkezés napján és az azt követő napon.

Tea for champions
Nem kevesebb, mint húsz különböző fajtájú gyógynövényt tartalmaz. Kiadós, jó ár-érték arányú. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, tisztítja a légutakat, és ginseng-tartalmánál fogva emeli a teljesítményt. A galambot kitartóbbá teszi, és meggyorsítja a versenyek utáni regenerálódást.
A gyártó ajánlása a felhasználásra vonatkozóan:
- az özvegység első napjaitól 8 napon keresztül itassuk, kizárólagos folyadékforrásként
- versenyek és kiállítások idején 1-1 napig a bekosarazás előtt, illetve a megérkezés után
- a vedlés ideje alatt hetente 2-3 alkalommal adjuk
- fiatal galambok heti kétszeri itatását is javasolják
Alkalmazás: Ne készítsünk belőle túl tömény teát, különösen, amíg a galambok meg nem szokták az ízét. 1 liter forró vízbe szórjunk 1, maximum 2 teáskanálnyi tealevelet, majd az edényt letakarva hagyjuk langyosra hűlni, és csak ekkor szűrjük le. Teljesen kihűlve itassuk. Az itatás alatt más ivóvízhez ne juthassanak hozzá a galambok.
A teakúra ideje alatt minden nap tisztára kell mosni az itatóedényeket!

Tricogo 1 liter oldat
Négyféle gyógynövényt tartalmazó kivonat. Rendszeres adása segít megelőzni a kokcídiózist és a sárgagomb-betegséget.
Igen jó légút-tisztító hatása is van, a légutakban lerakódott nyálkát feloldja, illetve megelőzi ennek lerakódását.
Adagolás: 1 evőkanál / 1 liter ivóvíz. Adása hetente kétszer javasolt, 3-4 napos időközzel. Versenyidőszakban a versenyek előtt, illetve a megérkezés után adjuk. Ugyanez vonatkozik a kiállításokra is.

Vetri-DMG
A dimetilglicin - más néven B-15 vitamin vagy pangamátsav - újabban használatos szer, mely rendkívül sok ponton támogatja a szervezetet.
Kifejezett immunrendszer erősítő hatása miatt különösen ajánlott vírusos (circovírus, adenovírus) megbetegedések esetén, mivel ilyenkor amúgy is szűkös a bevethető fegyverkészletünk. Sok, reménytelennek látszó vírusos esetben segített már.
Más fertőző betegségek kiegészítő terápiájára is kitűnő, csakúgy, mint stresszhatások kivédésére, a szívműködés és a vérkeringés fokozására. Védi a májat, fokozza a teljesítményt.
Nagyon hasznos, ha védőoltásokkal párhuzamosan adjuk, mert növeli a vakcinázások hatékonyságát.
Adagolás: 1 csepp 10 dekagramm élősúlyra, naponta 1-2-szer, közvetlenül csőrbe vagy táplálékra cseppentve.
 

Fertőtlenítőszerek

A fertőtlenítőszerekkel a külvilágon, a dúc falán, padlóján és berendezési tárgyain megbúvó mikroorganizmusokat pusztítjuk el vagy ritkítjuk, lemosásos, permetezéses vagy porlasztásos eljárással.
Általában a baktériumokat, a vírusokat, a gombákat és az algákat tudjuk így elpusztítani. (A coccidiumokra, a külső és a belső paraziták fejlődési alakjaira, petéire, lárváira ezekkel a szerekkel nemigen tudunk hatni.)
Tartsuk be:
- a fertőtlenítést mindig előzze meg alapos takarítás
- ne keverjük egymással a különböző fertőtlenítőszereket
- a fertőtlenítőszernek legyen ideje kifejtenie hatását
- a fertőtlenítőszerek többségével a galambokkal nem érintkezhetnek
- használjunk egyéni védőfelszerelést
- tárolásuk vagy használatuk során gyermekek véletlenül se férhessenek hozzájuk
- ha használatuk közben véletlen lenyelés, szembe kerülés történik, haladéktalanul forduljunk orvoshoz, illetve a szemet addig is öblítsük át azonnal többször tiszta vízzel
- azonnal hagyjuk abba a szerrel való munkát és forduljunk orvoshoz, ha a felhasználás során rosszullétet, szédülést érzünk
- a fertőtlenítőszer, annak maradéka, és a már üres csomagolás is veszélyes hulladéknak számít

Anijodin oldat
Betadine oldat
Helyileg, testfelületre való jód-tartalmú fertőtlenítőszerek. Külsőleg sebek, sérülések ecsetelésére is használhatjuk, de a leggyakrabban a himlős kimaródások, kinövések ecsetelésére alkalmazzuk.
Adagolás: Bőrfelületre hígítatlanul, vagy tiszta vízzel kétszeresére hígítva alkalmazzuk. Nyálkahártya ecsetelésekor (pl. szájüregben) vízzel 5-10-szeresére higított oldatot használjunk. Szembe nem kerülhet.
Megjegyzés:
Heti 1 alkalommal néhány cseppet az ivóvízbe is szoktak cseppenteni, hogy a galambok jódigényét fedezzék. Nem rossz módszer, de nem túl pontos. Vigyázzunk, mert a jód könnyen túladagolható!

Bromosept-50% fertőtlenítő oldat
Széles hatású fertőtlenítőszer, mely alkalmas lemosásos, permetezéses és bemerítéses (eszközök) fertőtlenítésre is. Hatásos baktériumok, gombák, vírusok és algák ellen is. Alkalmazásakor legalább 30 percnyi behatási időt kell hagyni a leöblítés előtt, illetve hagyni kell a felületre rászáradni.
Ivóvíz fertőtlenítésére is kiváló, mely különösen akkor hasznos, ha a dúcban fertőzéses eredetű megbetegedés lépett fel.
Alkalmazás:
Épületre és eszközökre 5 – 15 ml / 10 liter víz.
Ivóvíz fertőtlenítésére: 1 ml / 10 liter ivóvíz, 3 napon át, majd 3 nap szünet.

Ecocid
Széles hatású fertőtlenítő-tisztítószer, vírusok, baktériumok és gombák ellen is hatásos. A dúc padlójának, falának, berendezési és felszerelési tárgyainak, közlekedőknek stb. tisztító hatású fertőtlenítésére.
Bár a szer tisztító hatással is rendelkezik, használata előtt a dúcot és a berendezéseket minél jobban meg kell tisztítani a szennyeződésektől.
Felhasználás: 0,5 – 2 %-os oldat, azaz egy 50 grammos zacskó 2,5 – 10 liter vízben feloldva.
Más szerekkel nem keverhető! „Gyenge méreg, mérsékelten veszélyes.”

     
Elérhetőség

Kövér László

4900 Fehérgyarmat Bartók Béla út 48 

Email:kover.laszlo78@freemail.hu

Mobil:06/20 274-6364

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Tartalom

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!